top of page
  • Forfatterens bildeVERITAKST

ENERGIRÅDGIVER | BOLIG OG FRITIDSEIENDOM

Oppdatert: 9. mar.

Å få råd og veiledning i fra en bygningssakkyndig takstmann / takstingeniør med kompetanse innen energirådgivning kan i mange tilfeller lønne seg. Det er flere grunner til det.Energimerke

Hva bør du gjøre for å effektivisere energiforbruket i din bolig og begrense varmetapet?


Dersom du innhenter en energianalyse / energimerking fra en energirådgiver, så kan du også få bistand til få laget en tiltaksplan.


ENOVA gir inntil kr 5 000 i støtte hvis du velger å engasjere en kvalifisert energirådgiver til å analysere og kartlegge de energitiltakene som er aktuelle for din bolig eller fritidsbolig. Støtten kan økes til kr 7 500 totalt hvis termografering inngår som en del av rådgivningen.


Planen som utarbeides av energirådgiveren kan danne grunnlag for videre støtte til oppgradering av bygningskroppen mv. Den kan også være et godt utgangspunktet for å lage en vedlikeholdsplan med budsjett slik at man kan legge opp tiltak i henhold til det økonomien tillater over tid.


VERITAKST har bygningssakkyndig energirådgiver registrert i Energirådgiverregisteret Enova.no som kan utarbeide en energianalyse og gi deg råd for videre plan.


Ved større rehabiliteringstiltak der målet er betydelig reduksjon av varmetap / økt energieffektivisering (energikarakter A-B), så kan du også sjekke med banken om du kvalifiserer til såkalt grønt boliglån med bedre lånebetingelser. Dette kan lønne seg både for deg som eier bolig, men også for deg som skal kjøpe bolig med lav energikarakter.


Energieffektive boliger vil bli mer og mer etterspurt i tiden fremover - drevet av det grønne skiftet og EUs energidirektiv.


 

For mer info og priser - kontakt VERITAKST​

www.veritakst.no | T: 403 23 800 | E: post@veritakst.no

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page